Met trots kunnen we vertellen dat onze MSc student Cas is afgestudeerd aan de WUR. Hieronder is zijn terugblik op de afgelopen jaren te lezen, waarin hij ook twee jaar enorm heeft geholpen bij Heelmeesterz en hier zijn scriptie en stage heeft gelopen. Inmiddels heeft hij een baan gevonden als junior consultant bij Care Effect, waar we hem veel succes wensen!

Ook ik kan met gepaste trots melden dat ik afgelopen zomer ben afgestudeerd aan Wageningen University & Research, van de master Communication, Health & Life Sciences. In deze tweejarige master heb ik vanuit multidisciplinaire invalshoeken gefocust op de rol van communicatie in de aanpak van maatschappelijke uitdagingen op het gebied van de Nederlandse gezondheidszorg (7,5/10).

In het laatste jaar van mijn master heb ik allereerst mijn scriptie geschreven en vervolgens een stageonderzoek uitgevoerd. Zowel mijn scriptie als mijn stage heb ik uitgevoerd bij Heelmeesterz. Heelmeesterz is een netwerkorganisatie van zorgadviseurs en medisch specialisten op het gebied van ziekenhuizen en patiëntenzorg gespecialiseerd in organisatieadvies, onderhandelen, intervisie en mediation. In mijn scriptie heb ik onderzocht hoe onnodige SEH-bezoeken van thuiswonende kwetsbare ouderen het beste voorkomen kunnen worden (7,5/10). Mijn stageonderzoek vond plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei, waar ik heb onderzocht hoe de samenwerking binnen een polikliniekorganisatie geoptimaliseerd kan worden (8,5/10). Tijdens het schrijven van mijn scriptie ben ik vakkundig begeleid door Mark-Erik NotaAnnemarie Wagemakers en Johan van Ophem. Daar is tijdens mijn stage de prettige begeleiding van Ineke Krabbendam en Sjoukje Maas-Engelen bijgekomen. Dank allemaal! Ook wil ik Tjeerd Wiersma en alle andere netwerkpartners van Heelmeesterz bedanken voor de leuke en leerzame periode.

Ik kijk met veel genoegen terug op mijn studententijd. Ik heb genoten van mijn bestuursjaar, commissiewerkzaamheden, werkervaringen en minor in het buitenland (Riga). Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Als ik één ding heb geleerd tijdens mijn opleiding is het dat de begrippen ICT en communicatie onlosmakelijk zijn verboden aan de Nederlandse gezondheidszorg om kwalitatief hoogstaande, toegankelijke en betaalbare zorg nu en in de toekomst te kunnen blijven garanderen. In eerste instantie misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar niets is minder waar. Ik wil daarom graag aan de slag bij een bedrijf of organisatie met expertise hierover dat zich middels projectmanagement vastbijt in uiteenlopende en uitdagende gezondheidszorgvraagstukken.